Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

henkilökunta / tarhajärjestys / aikataulut

Raviradan kupeessa sijaitsevat Syysauringon pihapiiristä löytyvät kaksi vuonna 2014 rakennettua punaista suurta tallirakennusta. Kummassakin tallissa on 23 karsinaa, eli yhteensä Syysaurinkoon mahtuu 46 hevosta. Tallit ovat jaettu tamma- ja oritalliksi.

Molemmista talleista löytyy erikseen varustehuone, sekä kaksi pesupilttuuta. Toisesta pesupilttuusta löytyy myös solarium, jota käytetään lähinnä vain talvella. Käytäville mahtuu valjastamaan kolmea hevosta kerrallaan peräkkäin. Karsinoissa on automaattiset vesikupit, joiden toimivuus testataan säännöllisesti.

  

Tarhoja Syysauringolta löytyy yhteensä 15 ja hyvällä matikalla pystyy laskemaan, etteivät tarhat mitenkään riitä tallimme hevosille. Jotkut hevosista tarhaavat kaverin kanssa, mutta suurin osa joutuu tarhaamaan yksin joko luonteensa tai loukkaantumisriskin vuoksi. Tarhailua hevoset vuorottelevat. Osa hevosista saa tarhata yön yli ja toisten kanssa vuorotellaan päivisin aamu- ja iltapäivä ajojen mukaan. Jokainen hevonen saa kuitenkin vähintään sen 7h ulkoilua päivässä.

Hevosia treenaamme lyhyellä treenilenkillä tai ajomaastoissa. Nuoriso saa tyytyä tuttuihin ja turvallisiin kotipihan ympyröihin, mutta vanhempien hevosten kanssa lähdetään usein poikkeuksetta ajamaan treeni ajomaastoihin, jotteivät ne tylsisty samoihin maisemiin. Vanhempia hevosia voimme treenata myös uittamalla läheisen järven rannalla. 

Tallimme käytössä on myöskin vasta valmistunut ravirata, jossa ajamme hiitit. Ravirata on ovaalin muotoinen hiekkabaana. Radan varikolta löytyy katoksia, ohjastajien puhukuoneet, sekä vierastalli. Varikon hiekka-alueen reunoilla on varustuskatosten lisäksi vielä alla olevan kuvan mukaisia tolppa paikkoja, joissa hevosten varustaminen myöskin onnistuu. Vierastalliin on mahdollista majoittaa kauempaa kilpailemaan tulevia hevosia. Siellä suoritetaan myös mahdolliset doping-testit. Raviradan keskellä on pieni lampi, sekä ratsastuskenttä, jossa voimme järjestää myöskin ratsastuskilpailuja.

Yleisölle raviradalta löytyy toto-halli, jossa on kahvio, istumapaikkoja, sekä tietysti pelipisteet. Myös lapsille on pieni leikkinurkkaus. Toisessa rakennuksessa on istumakatsomo, sekä ravintola, josta voi varata ravien ajaksi pöydän. Voittajarinki on rakennettu yleisöystävällisesti etusuoran ulkoreunaan, jotta voittajat pääsevät mahdollisimman lähelle yleisöä.

  

Syysaurinko järjestää raveja ja mahdollisesti myös muita tapahtumia raviradalla, kunhan saamme sivujen remontin ensin valmiiksi.

Kuvat: Jean Pierre Belot / lisenssi, Epäjärjestys

CSS-koodi © Viimakoura, Tekstit © Aleksandra, Perho, Luna ja Ida, ellei toisin mainita
virtuaalitalli / virtuaalihevonen

©2019 Ravitalli syysaurinko - suntuubi.com